S U S T A I N A B I L I T Y

M I S S I O N

Onze missie is om kwalitatieve mode te ontwerpen en dit te combineren met respect voor de wereld en de mensen om ons heen. Wij stellen hoge kwaliteitseisen aan de materialen waar wij mee werken en de productieprocessen. Wij zorgen op deze wijze niet alleen voor mooie producten maar ook voor een betere kwaliteit.

 

S U P P L I E R S

Onze fabrikanten zijn een belangrijk onderdeel bij de ontwikkeling van de collectie. Mede dankzij hun betrokkenheid en kennis ontstaat er elk seizoen een mooie collectie. Wij vinden goede arbeidsomstandigheden en duurzame materialen belangrijk.

Meer dan de helft van onze collectie wordt in Italië en Portugal geproduceerd. Het overige deel vind plaats in Turkije en China. Alle fabrikanten waar wij mee samenwerken beschikken over meerdere certificaten. De certificaten waar zij o.a. over beschikken zijn: Amfori BSCI, Global Organic Textile Standard (GOTS) en OEKO-TEX®.

Website01

C E R T I F I C A T I O N S

Amfori BSCI

Het Amfori Business Social Compliance Initiative stelt bedrijven in staat om duurzame handel te stimuleren door het monitoren, versterken, betrekken en ondersteunen van bedrijven om te handelen met een doel.

Door middel van hoogwaardige tools en trainingsmogelijkheden, worden leden ondersteunt in het verbeteren van arbeidsomstandigheden op de boerderijen en in de fabrieken van hun toeleveranciers.


GOTS Global Organic Textile standard

Al onze biologische katoenen producten zijn GOTS gecertificeerd. GOTS, de 'Global Organic Textile Standard' is de belangrijkste standaard als het gaat om kleding, gemaakt van biologische grondstof.

GOTS certificering betekent dat het hele productieproces, van het verbouwen van de vezels, de verwerking tot garen en stof, het maken van het eindproduct, het verven, de verpakking, en de logistiek is uitgevoerd op een maatschappelijk verantwoorde, milieu vriendelijke en biologische manier. Niet alleen is het product gemaakt van biologische grondstoffen maar de hele keten voldoet aan eisen zoals bijvoorbeeld goede arbeidsomstandigheden en dus geen kinderarbeid. Ook wordt er in de hele keten o.a. gekeken naar hoe men om gaat met chemicaliën, waterverbruik en waterzuivering.
Voor meer informatie over de criteria: GOTS

OEKO-TEX®
Oeko-tex (Ökotex) is een van oorsprong Duitse organisatie die een streng beleid voert tegen schadelijke stoffen in textiel.
Oeko (Öko) staat voor Eco, en Tex slaat op textiel.

Website afbeelding

P A C K A G I N G

Bij verzending van de artikelen naar onze winkeliers maakt NUKUS gebruik van kartonnen dozen met het RESY-symbool,
het garandeert recycling van papier en karton.